ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

Kaynaklar Sık Sorulan Sorular

ICF HAKKINDA SSS

ICF hangi yıl kurulmuştur?
ICF 1995 yılında kurulmuştur. Yerel ICF bölgeleri hemen ondan sonra açılmaya başlamıştır ve bugün yenileri açılmaya devam etmektedir.
ICF’i merhum Thomas Leonard profesyonel bir koçluk topluluğu oluşturmak amacıyla kurmuştur. Organizasyon ilk başlarda Kuzey Amerika’ya yönelik olmasına rağmen, bugün dünyada 100’den fazla ülkede ICF üyeleri bulunmaktadır.
ICF’e, yönetici koçluğu, yaşam koçluğu, liderlik koçluğu, ilişki koçluğu, kariyer koçluğu, vb. alanlarda uzmanlaşan koçlar üye olarak katılırlar.
ICF koçluğu, müşterilerin kişisel ve profesyonel potansiyellerini en üst düzeye çıkarmaları için ilham veren, düşünce doğurucu ve yaratıcı bir süreçte onlarla iş birliği yapmak olarak tanımlıyor.

ICF kâr amacı gütmeyen bir üyelik organizasyondur. Üyeler tarafından seçilen küresel bir Yönetim Kurulu tarafından yönetilmektedir. Profesyonel olarak çalışan ICF personeli, Yönetim Kurulu liderliğinde organizasyonun günlük işlerini yürütür.

Evet! Lütfen ICF Araştırma Portalı’nda bulunan bilgileri ve yatırımın geri dönüşü gösteren “ICF Global Coaching Study” raporunu inceleyebilirsiniz.

Dünyanın en büyük koçluk organizasyonu olan ICF’in temel amacı, koçluk mesleğini geliştirmek ve daha ileriye taşımaktır. ICF 2023 Global Koçluk Çalışması’na göre; 1999 yılında 2.100 olan profesyonel koç sayısı 2022 yılında 109.200’e ulaşmıştır. Aynı araştırmaya göre sektörün yıllık geliri 4.6 milyar ABD dolarıdır.

AKREDİTASYONLAR HAKKINDA SSS

Seviye 1-2-3 ve CCE akreditasyonları arasındaki fark nedir?

Seviye 1, 2, 3 eğitim programları

ICF Ünvanlanma süreciyle paralel ICF Temel Yetkinlikler, Etik Kurallar ve ICF koçluk tanımı etrafında şekillenmiş, kapsamlı bir öğrenimi içeren baştan sona bir koçluk eğitim programıdır. Programlar ayrıca Mentor Koçluk, gözlemli koçluk seansları içerir. Seviye 1 ve 2 ayrıca öğrencinin koçluk yetkinliğini değerlendiren kapsamlı bir nihai sınav içerir.

ile ilişkilendirilmiş eğitim programlarıdır.

ICF ayrıca, yeni bir öğrenim görmek ve / veya ICF Bireysel Unvanını yenilemek isteyen kişilere yönelik olarak ileri seviyede bir eğitim olarak değerlendirilen Süregelen Koç Eğitimi (CCE)  programlarını da akredite etmektedir. Her üç yılda bir, binlerce ICF ünvanlı koç  ünvanlarını  yenilemektedir dolayısıyla, eğitim programınızı CCE puanları için akredite ettirmeniz, eğitiminizi daha fazla sayıda koç için ilgi çekici  hale getirecektir. Örneğin; bir ünvan yenileme kriterleri 40 saatlik CCE eğitimi almaktır. Detay bilgi için tıklayın.

ICF, kendi bünyesinde koçluk eğitimleri düzenlememektedir.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF (International Coach Federation) koçluk mesleğinin düzenleyicisi konumundadır. ICF’in ilgi odağını Koçluk mesleğinin etik kurallarını ve temel yetkinlik düzeylerini belirlemek, koçluk eğitimi veren programları akredite etmek, koçlara belirli koşulları sağlamaları ve yapılan sınavlarda başarılı olmaları karşılığında dünya genelinde kabul gören değişik düzeydeki Koçluk ünvanlarını vermek oluşturmaktadır.

ICF’in akredite ettiği eğitim programlarını listelemek için:

https://www.icfturkey.org/akreditasyon/akredite-egitim-programlari/

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF (International Coach Federation) koçluk eğitimi veren programları akredite eder. ICF, koçluk mesleğinin düzenleyicisi konumundadır, tavsiyede bulunamaz. Tüm programlara ve kurumlara eşit mesafededir.

ICF Akredite Koçluk programlarına ve eğitim programları listesi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Kararınızı verirken unvan alma sürecinizi düşünerek ilerleyebilirsiniz.

https://www.icfturkey.org/akreditasyon/akredite-egitim-programlari/

Koçluk eğitim kurumunuzun ICF akreditasyonu alması için ICF Koçluk Eğitimi birimine başvurmanız gerekmektedir. Başvuru ve detaylı bilgi için: https://coachingfederation.org/coaching-education/how-to-apply

(ICF Global’in web sitesinde, sayfanın en altında yer alan Türkçe dil seçeneği seçilerek çeviri yapılabilir.)

ÜYELİK HAKKINDA SSS

ICF Türkiye’ye nasıl üye olabilirim?

ICF Türkiye’ye üye olmak için öncelikle ICF Global’e üye olmalısınız.  ICF Global’e ve ICF Türkiye’ye nasıl üye olunacağına ilişkin detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

ICF Türkiye, koçluk mesleğinin standartlarını belirleyerek ve bağımsız ünvanlama sistemi sağlayarak pek çok ülkede çalışmalar yürüten ICF Global’in Türkiye’deki tek yetkili temsilcisidir. ICF Türkiye’ye üye olarak koçluk mesleğinin küresel lideri olan bir organizasyonun parçası olmaktasınız.

Üye olmanın avantajları ile ilgili detay bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Dernekler Kanunu gereği ICF Türkiye’ye üye olan tüm üyelerin Dernekler Bilgi Sistemi’nde kaydı tutulmaktadır. Buna göre ICF Türkiye üyeliğinizi tamamlamanız için “Üyelik Başvuru Formu”nu doldurup imzalamanız ve ödendi dekontunun bir çıktısı ile bir adet vesikalık fotoğrafınızı ekleyerek dernek merkezimize (Hekimoğlu Ali Paşa Cad. Atik Medresesi Sok. No: 2/1 Fındıkzade Fatih/İstanbul) iletmeniz gerekmektedir. “Üyelik Başvuru Formu”na buradan erişebilirsiniz.

ICF Türkiye websitesinde “Üye ol” sekmesinden kendiniz için bir profil oluşturmalısınız.

Gerekli kontrollerin sonrasında üyelik profil sayfanız onaylanacaktır. Onayımız akabinde sizlere bir onay e-postası ulaşacaktır.

Sorun devam ediyorsa uyeiliskileri@icfturkey.org adresinden Üye İlişkileri ile iletişime geçebilirsiniz.

Profil oluşturduğunuzda ICF Türkiye üye koçları arasında yer alacaksınız, böylece müşterileriniz ya da müşteri adayları size “Üyeler” sayfasından ulaşabilecektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik’e uyum kapsamında, ticari ileti kapsamında olan duyuruları gerçekleştiremiyoruz.

ICF Türkiye’de yürütülen projelerde sosyal sorumluluğun yanı sıra üyelerimizin koçluk gelişimleri de amaçlandığından, gönüllü koç olarak yer alabileceğiniz bu projelerde ICF Türkiye üyesi olma şartı aranmaktadır. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.