ICF Türkiye ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğinde 2016’dan bu yana sürdürülen “Kadınlarla El Ele” projesi başlıyor.
COVID-19 salgını nedeniyle 2020’da ara verilen proje, yeni dönemde çevrim içi olarak uygulanmaya başladı. İki kurumun ve proje liderlerinin bir araya geldiği proje açılış toplantısında geçmiş dönemin başarılardan ilham alınarak yeni dönem hedefleri belirlendi.
Açılış toplantısında konuşma yapan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, “Atatürk ilke ve devrimleri ışığında; Türkan Saylan Hocamızın yolunda çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla eğitime destek projelerimize devam ediyoruz. ICF Türkiye ile iş birliğimizin sürmesinden, koçluğun eğitime destek hizmetlerimizin arasında olmasından mutluyuz.” dedi.
Başkan Prof. Dr. Yüksel’in ardından söz alan ÇYDD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Gülnaz Kocabaş ise projenin kadınlar için önemini vurgulayarak “Projeye katılan ve projeden faydalanan kadınlarımızdan aldığımız geri bildirimler ışığında Kadınlarla El Ele’nin gerçekten fayda ve değer üreten bir proje olduğunu söyleyebiliriz. Projede emeği geçenlere herkese çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
ÇYDD iş birliğinde Kadınlarla El Ele projesini sürdürmekten sevinç duyduklarını belirten ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler Kurulu Başkanı Çakır Dilek Yunar, “Bu proje, 2019 yılında ICF Vakfı’nın Onur Ödülü’nü aldığı portfolyoda yer alan üç projeden biridir ve bununla gurur duyuyoruz. Projelerimizin hayata geçmesini ve devamlılığını sağlayan; yaratılan fayda ve değerine geçmişten bugüne katkı koyan her bir gönüldaşımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. Koçluğun “kelebek etkisini” bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz.” dedi.
ICF Türkiye Projeler Kurulu Üyesi ve Proje Lideri Beril Esendal ise konuşmasında projede verilen eğitimlere ve yeni dönem hedeflerine değindi. Esendal, “Kadınlarla El Ele Projesi, ÇYDD’nin burs desteği sağladığı öğrencilerin annelerine özel olarak hazırlanmıştır. Proje; çocuklarla iletişim, takdir kültürü, kendine güven, hayatla başa çıkma gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlamakta ve toplam 6 oturum süren grup koçluğu çalışmasından oluşmaktadır. Bugüne kadar 18 il ve 30 bölgede uygulanan proje kapsamında 600’den fazla kadına, 43 takım koçunun liderliğinde, 45 kez kişisel gelişim amaçlı grup koçluğu gerçekleştirilmiştir. Bu yıl ise projemizi çevrim içi uygulayarak 250’nin üzerinde Çağdaş Yaşamlı kadına sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız.” diyerek sözlerini bitirdi.