ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

Borsagundem.com – ICF Türkiye, 6 Mayıs Koçluk Günü?nde, Covid-19 gündemini de içeren bir manifesto açıkladı

ICF Türkiye, tüm dünyada kutlanan Koçluk Haftası nedeniyle her yıl düzenlediği etkinlikleri, COVID-19 sürecinin etkilerini göz önünde bulundurarak, bu yıl dijital ortamda düzenliyor. Bugün gerçekleşen 6 Mayıs Koçluk Günü etkinliğinde ise, kısaca 4D olarak adlandırılan Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm kavramlarını ve Korona gündemini de içeren bir manifesto duyuruldu. Ayrıca aynı başlıklar altında, bireyler ve toplum için koçlara düşen görevler, gerçekleştirilen paneller eşliğinde değerlendirildi.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Türkiye, ICF Global tarafından belirlenen ve her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Uluslararası Koçluk Haftası’nı, bu yıl dönemin koşullarına uygun olarak, dijital ortamda yapılacak bir dizi etkinlik ile kutluyor. Bugün gerçekleşen 6 Mayıs Koçluk Günü etkinliğinde ise, kısaca 4D olarak adlandırılan Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm kavramlarını ve Korona gündemini de içeren ICF Türkiye’nin Manifestosu duyuruldu.

Ayrıca aynı başlıklar altında, bireyler ve toplum için koçlara düşen görevler, gerçekleştirilen paneller eşliğinde değerlendirildi.

4 Mayıs açılış: ?Değişen Dünya Dinamiklerinde Koçluk Eğitimleri

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan hafta kapsamında, 4 Mayıs Pazartesi Günü, ICF Temel Yetkinlikleri, Etik Kurallar ve ICF koçluk tanımları ile ilgili kapsamlı koçluk eğitimi (ACTP) veren 16 adet koçluk programının katılımı ile açılış yapıldı. Açılışta Değişen Dünya Dinamiklerinde Koçluk Eğitimleri? başlıklı bir panel düzenlendi ve koçluk program yöneticileri, Manifesto?nun kapsayıcılığına işaret edip,sektöre umut verdiğini belirterek, sektörle ilgili önemli sorular hakkında da değerlendirmeler de bulundular. Normalleşme döneminde yaşanacaklar, değişen dünya düzeninde koçluk mesleğine düşecek görevler, koçluk mesleğinin yeni dinamikleri, etik kuralların öneminin artması, yeni dönemle birlikte önemi artan koçluk mesleğinin riskleri ve sorumlulukları ele alındı. ICF Türkiye ev sahipliğinde tüm program yöneticileri, bu yeni dönemde mesleğin Türkiye’deki gelişimi için de yeni iş birliklerini de masaya yatırdılar. Yaklaşık 500 kişinin katılımıyla gerçekleşen panelde ayrıca koçlar, katılımcılar tarafından gelen sorulara cevap verdiler.

6 Mayıs Dünya Koçluk Günü:

Koçluk toplumu dönüştüren bir meslek grubu ve ekonomik olarak giderek büyüyen bir sektör? Uluslararası Koçluk Günü olarak kutlanan 6 Mayıs Çarşamba günü ise, Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası koçluk derneklerinin (ICF Türkiye-Nuray Akmeriç, EMCC-Evrim Yerli, AC-Umut Ahmet Tarakçı) başkanlarının katılımı ile Küresel Bakış Açısıyla Koçluğun Geleceği başlıklı bir panel ile başladı. Başkanlar, ICF Türkiye Manifestosunu oluşturan Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm kavramlarını dünya, Türkiye, koçlar ve danışanlar açısından değerlendirdiler. Türkiye’nin dayanıklı ve esnek bir ülke olduğunun, insan sevgisi ve merhamet duyguları ile dengeyi sağladığının ve dayanışmanın ise dünyada daha toplumsal ve örgütlü olduğunun altını çizen Başkanlar mesleğin algıları ve sektörün gelişimi açısından dayanışmanın önemli olduğunu, etik ve gerçekler arasında dengeyi sağlayarak sektörün büyüteceğini ifade ettiler. 2011 yılında 1 milyar dolarlık bir sektörün, bugün 15 milyar dolarlara ulaştığının ve ekonomiye katkısının da büyük olduğunun altı çizilerek Hem kendimizde hem de hizmet sunduğumuz alanlarda dayanıklılığı artırarak, dengeyi sağlayarak, yaşadığımız toplumu da dönüştürecek olan önemli bir meslek grubuyuz.? şeklinde ortak görüşler paylaşıldı. Panelde ayrıca başkanlar, meslek, sektörleri ve toplumun gelişimi için yapacakları ortak projeler ve adımları da paylaşarak, birçok sektöre örnek oldular.

Başkanların yer aldığı panelin ardından 2020-2022 yönetim dönemi için belirlenen Manifestosu?nun esaslarını oluşturan Dayanışma, Dayanıklılık, Denge ve Dönüşüm başlıkları altında 4 ayrı panel düzenlendi.

Dayanışma

Dayanışma panelinde ICF Türkiye’nin birlikte projeler yürüttüğü ve dayanışma ruhu ile ilerlediği vakıf ve dernekler ile Çakır Dilek Yunar moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. 500?ü aşkın katılımcının katıldığı ve BizBizze-Özden Anık Tekir, ÇYDD-Lale Platin, Gönül Çağdaş, Hakkı Yılmaz, Gelecek Daha Net-Serra Titiz, ODTÜ-Özlem Özdemir, ÖRAV-Arzu Atasoy, Anıttepe Rotary e-Fatma Çölaşan, Soroptimist-Nur Kavuncu, TED-Zuhal Saraç, Esra Altun?un katılımlarıyla gerçekleşen panelde konuşmacılar, çalıştıkları üniversite öğrencilerinde, kadınlarda, lise öğrencilerinde, eğitimci / öğretmenlerde, burslu öğrencilerde yapılan projeler öncesi ve sonrasında yapılan raporlamalarda karşılaştıkları büyük farklılıklardan bahsettiler.

Panelde, projeye katılanların girişimcilik, öz farkındalık, kendini tanıma, takdir yetenekleri, özgüven, hedef koyma ve karar verme / uygulama gibi birçok alanda hayatlarında pencere açıldığını söyledikleri örnekler de paylaşıldı. Panel sırasında katılımcılara da sorular soruldu. %82?sinin koçluk mesleğiyle uğraşan, %62?sinin Sivil Toplum kuruluşu üyesi katılımcı kitlesiyle gerçekleşen panelin sonunda ?Projelerde Görev almak ister misiniz? sorusunun yanıtı %99 olumlu çıkması önemli bir ayrıntı oldu.

Kaynak: https://m.borsagundem.com/anlik-borsa-haberleri/20200508181543

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.