ICF TÜRKİYE KOÇLUK GELİŞİM ATÖLYELERİ #3
Konu: Ne ile temas ediyoruz? İhtiyaçlarımızla mı? İkame tatminlerle mi?
Konuşmacı: Prof. Dr. HANNA NITA SCHERLER
Tarih : 12/04/2023
Saat : 20:00 – 22:00
CCEU Kredisi: Kaynak Gelişimi kategorisinde 2 CCEU değerindedir.
Format: Zoom Toplantı
Kontenjan: Katılım herkese açıktır.
Ücret: ICF Türkiye üyelerine ücretsiz, üye olmayanlar için 450 TL’dir. Üye olmayıp katılmak isteyenlerin ödemelerini bağış olarak AFAD, AKUT veya AHBAP kurumlarından birine yapmaları gerekmektedir.
Kayıt: Aşağıdaki butona tıklayarak ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kaydınız üyelik ya da ödeme durumunuz kontrol edildikten sonra kayıt yaptırdığınız e-posta adresine katılım linki ulaşacaktır.
Karşılaştığımız uyaranlardan hangilerini ne şekilde algılayıp anlamlandıracağımız, öğrenip içselleştirdiğimiz değerlerle, inançlarla yapılandırılır. Çoğu zaman neyi öğrenip içselleştirdiğimizin, mevcut düşünce, duygu ve davranış kalıplarımız bizi zorladığında farkında oluruz. Zorlandığımızı, her zamankinden farklı hissettiğimizde anlarız. İlk reaksiyonumuz bizi zorlayan uyarana tepki vermek veya içimize kapanmak olur. Bunlar işe yaramayınca temas edilmesi gerekenin dışımızda birileri olmadığını, kendimiz olduğunu idrak ederiz. Gelişme-olgunlaşma, zorlanmamıza farkındalıkla eğilip, barındırdığı iç görünün anlaşılması ile başlar. Zorlanmanın barındırdığı iç görü, çoğunlukla, değer yargısının sebebiyet verdiği algıda-anlamlandırmada tek boyutluluğun artık ihtiyaca hizmet etmediği haykırışıdır. Bu seminerde değerlerin algılamayı nasıl yapılandırdığı ve kısıtladığı, insanın ne şekilde zorlandığı, hangi ikame tatminlerle bu zorlanma ile baş etmeye çalıştığı, zorlanmayı nasıl anladığı ve buna farkındalıkla nasıl eğilebileceğine değinilecek ve gündelik yaşamdan örneklerle desteklenecektir..
Kameraların açık şekilde yapılacağı atölyemize tüm koç meslektaşlarımızı bekliyoruz. Bu programdan elde edilecek gelirle deprem bölgelerimizde mağdur olan vatandaşlarımıza katkı sağlamak üzere kaynak yaratmak istedik.
-Atölyemize katılım, üyelerimize ücretsiz, üye olmayanlara 450 TL’dir.-
Üye olmayan katılımcılarımız, ödemelerini en geç 11 Nisan 2023 Salı saat 17.00’ye kadar aşağıdaki kurumlardan birine yaparak, deprem bölgesi için bağışlarını iletmiş olacaklar. Ödeme sonrası, dekontlarınızı webinar@icfturkey.org email adresine göndermeniz halinde, webinara katılım linkiniz email olarak adresinize iletilecektir.
AFAD
Online Bağış: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2
TL Hesap No: TR73 0001 0017 4555 5555 5552 04
AKUT
Online Bağış: https://www.akut.org.tr/bagis-yap
TL Hesap No: TR14 0006 4000 0011 0800 6666 63
AHBAP DERNEĞİ
Online Bağış: https://ahbap.org/bagis-kategorisi/5
TL Hesap No: TR1200064000001102
Prof. Dr. Hanna Nita Scherler Hakkında
Prof. Dr. Hanna Nita Scherler birey ve çiftlere danışmanlık yapan, meslektaşlarına süpervizyon veren ve farklı zeminlerden kişilerin oluşturduğu gruplara kişisel gelişim hizmetleri sunan serbest çalışan bir klinik psikologdur. Aynı zamanda Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.
Boğaziçi Üniversitesinde, İş İdaresi-Pazarlama dalından mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Sosyal Psikoloji ve Klinik Psikoloji dallarında Yüksek Lisans programlarını tamamlamış ve ABD Santa Barbara’da Fielding Graduate Üniversitesi’nden Klinik Psikoloji dalında doktora derecesi almıştır. Boğaziçi Üniversitesinde 4, Bilgi Üniversitesinde 18 yıl sözleşmeli öğretim üyesi olarak çalışmıştır.
ABD’de Cleveland Gestalt Enstitüsünde Gestalt eğitimi almış olan Scherler, Gestalt bakış açısını bir yaşam felsefesi olarak sunduğu kişisel gelişim programları geliştirmiş ve 30 yılda, farklı yaş ve mesleklerden oluşan, 1500 den fazla kişiyi bu yaklaşım ile tanıştırmıştır. Tiflis’teki Gürcistan Ulusal Gestalt Enstitüsünde Gestalt Terapi Eğitimlerine destek vermektedir. Makedonya SHS – Gestalt Eğitim Enstitüsünün İstanbul’daki programında eğitmendir. Evrensel bilinç kavramına ilgi duymakta ve bu konuyu sunmakta olduğu kişisel gelişim programları ile ilişkilendirmektedir.
Avrupa Gestalt Terapi Derneği (EAGT) kayıtlı Gestalt terapisti olan Scherler, aynı zamanda, Avrupa Psikologlar Dernekleri Federasyonu (EFPA) tarafından verilen “Psikoterapi Uzmanlığı olan Avrupa Psikoloğu” unvanını taşımaktadır ve Türkiye’de bu unvanın edinilmesi sürecini yönetmek üzere kurulmuş olan Ulusal Değerlendirme Komitesi üyesidir.