ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

ICF Türkiye ve TSKF: “Bir kıvılcım da sen yak!”

ICF Türkiye sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Ülkemizin birbirinden değerli STK’ları ile işbirliği yapan ICF Türkiye; özellikle gençler, öğrenciler, kadınlar gibi toplumsal önceliği olan kesimlere yönelik koçluk projeleriyle dikkat çekiyor. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) iş birliğinde, 2019 yılından beri devam eden “Kıvılcım” gönüllü koçluk projesinin 4. dönemi başladı.

Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in ülkemizdeki imtiyazlı kuruluşu ICF Türkiye, ülkemizin farklı alanlarda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği sosyal fayda temelli işbirliklerine devam ediyor. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) işbirliğinde, federasyondan burs alan gençlere yönelik “Kıvılcım” adı verilen gönüllü koçluk projesinin 4. dönemi; gençlere proje tanıtımı ve bireysel koçluk görüşmeleri öncesinde, sürece hazırlık amaçlı açılış toplantısıyla başladı. 2019 yılından beri devam eden projede bugüne kadar 56 ICF Türkiye üyesi koçun gönüllü olarak yer aldığı ve 86 öğrenciye koçluk hizmeti verildiği belirtildi.

İki haftada bir 4’er adet bireysel koçluk seansını kapsayacak, online ortamda gerçekleştirilecek ve 3 ay sürecek projede 51 koçun, 51 öğrenciyle bire bir eşleştiği vurgulandı.

Nur Velidede Kavuncuoğlu: “Kıvılcım projesine daha önce katılan bursiyerlerimizin kazanımlarını gözlemledik.”

Proje ile ilgili bir değerlendirme yapan TSKF Başkanı Nur Velidede Kavuncuoğlu (2018-2021), 2019 yılında başlayan Kıvılcım projesinin, ICF Türkiye işbirliğinde, federasyonları bünyesindeki Soroptimist kulüpleri bursiyerleri için özel olarak geliştirildiğine dikkat çekerek; “Bursiyerlerimizin kişisel gelişimine destek olacak, kendileri ile ilgili farkındalıklarını artıracak, kariyer gelişimlerine ışık tutacak bu çalışmaya daha önce katılan bursiyerlerimizin kazanımlarını gözlemlediğimiz için, Mart 2021 yılında projenin 4. etabını başlattık. 51 bursiyerimizin hevesle katıldığı bu etabın da yine büyük kazanımlarla onların hayatına ışık tutacağına inanıyorum.” dedi.

Nuray Akmeriç: “Kıvılcım projesiyle, toplam 137 genç öğrenciye, hem koçluğu tanıtma hem de gelecek kararlarına katkı sunma fırsatı bulmuş olacağız.”

ICF Türkiye Başkanı Nuray Akmeriç ise, tüm dünyadaki ICF kuruluşlarının en önemli varlık nedenlerinden birisinin, toplumsal açıdan öncelikli kesimler olan gençler, çocuklar ve kadınlara, koçluk uygulamaları üzerinden destek vermek olduğunu belirterek; “Bugüne kadar ülkemizin birçok sivil toplum kuruluşuyla ortak projeler yürüttük ve hepsi de alanlarının öncü kurumlarıydı. Dördüncü dönemine başladığımız Kıvılcım projesiyle, toplam 137 genç öğrenciye, hem koçluğu tanıtma hem de gelecek kararlarına katkı sunma fırsatı bulmuş olacağız. Bunun için TSKF yöneticilerine içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Ankete katılan öğrencilerin, projeyle ilgili birbirinden değerli yanıtları

Projenin daha önceki dönemlerine ilişkin, ölçümleme amaçlı ankete katılan öğrencilerin verdiği birbirinden değerli yanıtlar dikkat çekti:

  • “Öncelikle kendi varlığımı ve yalnız olmadığımı hissettim. Uzun süredir yaşadığım gelecek kaygısından biraz da olsa uzaklaşabildim, çünkü içimdeki gücün farkına vardım. Biz istersek her şeyi başarabiliriz. Her insanın içinde aydınlatılması gereken kısımlar olduğunu ve kendi içimde bu kısımların çok daha fazla olduğunun bilincine vardım. Bunları aydınlatmak için yapılan çalışmalarla birlikte, kendim için en kısa sürede ne yapmam gerektiğini düşünmeye başladım. Bu bilinçlenme çok kıymetli ve çok nadir türden bir tecrübeydi.”
  • “Daha pozitif bir bakış açısı yakaladım. Hayallerimin ve hedeflerimin daha fazla farkına vardım. Motivasyonum arttı. Belki de en önemlisi, kendim hakkında düşünme fırsatı buldum; nasıl birisi olduğumu sorguladım. Benim için çok keyifliydi. Katkısı geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
  • “Hem çok keyifli hem de çok faydalıydı. Kendime koçumuzun yardımıyla pek çok soru sorarak, farkındalık kazandım. Ayrıca, koçluk mantığını kavramamı sağladı. Herkesin benzer kaygıları, umutları ve hayalleri olduğunu, her ne kadar farklı çözüm yolları düşünülse de, sonunda ulaşılmak istenen noktanın aslında farklı olmadığını, kısacası yalnız olmadığımı görmüş oldum.”
  • “Geleceğe dair planlarımın tekrar hatırlamam gerektiğinin farkına vardım. Bu yolda her şeyi yapabilmemin kendi isteğimle gerçekleşeceğini gördüm. Kariyer planlarıma ve hayallerime daha emin adımlarla yürüyebilmek için bana bir koçun eşlik edecek olması çok mutluluk verici.”

ICF Türkiye tarafından yapılan açıklamada, projede gönüllü olarak yer alan tüm koçların; “ICF Türkiye üyesi olduğu”, “minimum 60 saat ICF onaylı koçluk eğitimi aldığı” ve “minimum 50 saat koçluk deneyimli olduğu” vurgulandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.