ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

YANINIZDAYIZ ATÖLYELERİ #15 – Dünya Etik Günü & Koçlukta Etik Yaklaşımı

Konu: YANINIZDAYIZ ATÖLYELERİ #15 Dünya Etik Günü & Koçlukta Etik Yaklaşımı

Konuk:
Beyza Erdem Balcı, MCC
Demet Uyar, MCC
Dr. Umut A. Tarakçı, PCC
Şule Kökhan, PCC

Format: Zoom Toplantı

Tarih : 16/10/2024

Saat : 20:30 – 22:00

Kontenjan: 500 Kişi. Herkese açık ve ücretsiz.

Etkinlik Hakkında

16 Ekim Dünya Etik Gününde“ ; Türkiye ‘deki Koçluk Derneklerinin Başkanları ile Koçluk mesleğindeki etik ilkeleri , yaklaşımları ele alacağımız webinarımıza tüm meslektaşlarımızı bekleriz .

Beyza Erdem Balcı, MCC Hakkında

Beyza Erdam Balcı 1998 yılından bu yana profesyonel iş yaşamında yer almakta olup, farklı sektörlerdeki kurumsal deneyimleri ile dikkat çekmektedir. Kurumsal değişim ve gelişim projelerinde aktif rol almış ve yöneticilik becerilerini geliştirme arayışında koçlukla tanışmış, Profesyonel Koç olarak MCC ünvanı ile birey ve kurumlara koçluk hizmeti vermektedir.

Koçluk, mentorluk ve danışmanlık hizmetleri vererek bireylerin ve kurumların potansiyellerini ortaya çıkarmayı hedeflemektedir. Üst düzey yöneticiler, yeni yöneticiler ve kariyerini yeniden şekillendirmek isteyenler için bireysel gelişim alanında çalışmalar yürütmektedir. Kurumlar için ise sürdürülebilir, mutlu ve çevik organizasyon stratejileri oluşturma konusunda danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

Beyza Erdem Balcı ayrıca, TÜBİTAK onaylı mentor kimliği ile pek çok ulusal ve uluslararası kurumlardan takım koçluğu, yetenek yönetimi, nlp ve ayrıca psikoloji bilimi alanlarında eğitimler almıştır. İstanbul Üniversitesi Matematik lisans eğitimi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Psikoloji yüksek lisans derecesine sahiptir. Profesyonel kariyerinde Garanti Bankası ve adidas’ta yöneticilik yapmıştır.

Spor hayatının önemli bir parçası olup, bisiklet, tenis ve koşuya ilgi duymakta, İstanbul Maratonu gibi etkinliklerde de yer almıştır. Beyza, aynı zamanda gönüllü projelerde gençler, öğrenciler ve kadınlarla çalışarak “bütüne hizmet” etmeyi yaşam amacı olarak benimsemiştir.

Demet Uyar, MCC Hakkında

Özel İzmir Amerikan Lisesi mezunudur. 1991’de Boğaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. University of London, İngiltere’de Örgütsel Davranış alanında Yüksek Lisans yaptı. Bankacılık, turizm, teknoloji, dış ticaret, sanayi, medya ve ilaç sektörlerinde satış, pazarlama ve finans alanlarında çalıştı.

1997 yılında Navitas Danışmanlık’ı kurdu ve 2004’de Türkiye’nin ilk uluslararası koçluk okulunu başlattı. Koçluğun Türkiye’deki öncülerinden biri olarak MCC (Master Certified Coach) ünvanına sahiptir ve 2002 senesinden beri yöneticilere ve takımlara koçluk yapmaktadır. Koçluk ve Mentorluk, NLP, Duygusal ve Sosyal Zeka, Yılmazlık, Karar Verme, Pozitif Liderlik ve Çevik Performans Yönetimi gibi konularda eğitimler vermektedir. Kurumlarda Pozitif Sorgu, Kültür Dönüşümü, Çalışan Deneyimi ve Bağlılığını yükseltme ve kurumsal esenlik (wellbeing) konularında danışmanlık yapmaktadır. Üniversitelerde liderlik, iletişim ve pozitif psikoloji konularında yüksek lisans dersleri vermektedir.

“Koçluk Hakkında Her Şey” kitabının yazarı, “Yönetimde Koçluk Yaklaşımı” kitabının eşyazarıdır. 2009’da ICF’ten onay alan Türkiye’nin ilk yerli koçluk programı olan “Gelişimsel Keşif Koçluğu” modelinin yaratıcısıdır.

2011’de The Mason Institute for Leadership Excellence, George Mason University lisanslı “Engaging Leadership With Positive Psychology” programını Türkiye’ye getirdi. 2012’de Appreciative Inquiry kurucusu David Cooperrider’dan eğitim aldı ve Dünya Konferansına katıldı. Pozitif Psikoloji alanında gelişim programları ve envanterler sunan VIA Institute on Character’in Türkiye temsilcisi ve “İşyerinde Güçlü Yönlerim-İşinize Tutkuyla Bağlanmanın Yolu” programının lisanslı fasilitatörüdür. Prof. Amy C. Edmondson tarafından yürütülen araştırmalar sonucu oluşturulan Psikolojik Güvenlik ölçümünü ve fasilitasyonunu yapan Türkiye’deki az sayıda danışmandan birisidir.

Demet Uyar, ICF – International Coaching Federation Türkiye’nin kurucu üyesi, EMCC – European Mentoring and Coaching Council Türkiye Başkanı ve OGAD – Otizm Güçlü Aile Derneği’nin kurucusudur

Dr. Umut A. Tarakcı, PCC Hakkında

55 yaşında, evli ve bir kız babası. Umut 20 yıl Deniz Kuvvetlerinde görev yapmış bir emekli Subay. İlk 10 yılını denizde sınırlarımızı korumak üzere tamamlayan Umut, görev yaptığı ikinci 10 yılda ise 14 farklı yazılım projesine liderlik yapmıştır.

2004 yılında yaptığı Strateji Yüksek Lisansı hayatını değiştirmiş ve odağını lider yetiştirmeye döndürmüştür. 20 yıldır bu konuda çalışan Umut, doktorasını da koçluğun verimliliğe etkisi üzerine yapmıştır.

Umut’un yaşam amacı, Her Türk Gencinin kendi yetkinlik, değer ve kişiliğini belirleyerek hedeflerini bulmasını sağlamaktır. Bu amaçla kurduğu Step up, Koçvari Anne-Baba ve İngiltere Merkezli Koçluk Derneği Türkiye Şubesi ile sosyal girişimcidir.

Hobileri, okumak ve yazmak olup bu anlamda en işe yaradığı yer sohbet ortamlardır.

Şule Kökhan, PCC Hakkında

Uzman Koçlar Derneğinin Başkanlığını yürüten Şule Kökhan; Denge Koçluğun kurucularındandır. Koç Seviye 6 Mesleki Yeterlilik Belgeli ve aynı zamanda ICF PCC Ünvanlı Profesyonel Koçtur. Uzman Koçlar Derneği Kurucu Üyelerinden olan Kökhan; anne, öğretmen, amatör fotoğrafçı, “Gazete Kalem” köşe yazarı, doğa, hayvan, kitap aşığıdır. 1979 doğumlu olan Kökhan, Paris La Fontaine İlkokulu, Ankara Anadolu Lisesi, Hacettepe Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği, Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler, Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezundur. Yaşam koçluğu, öğrenci koçluğu, takım ve yönetici koçluğu eğitimlerini almış olup profesyonel koç olarak çalışmaktadır. Uzman Koçlar Derneği Başkanlığını yürüttüğü süreç boyunca koçluk adına 2 Avrupa Birliği, 8 sosyal sorumluluk projesi , herkese açık faydalı webinarlar, eğitimlerle mesleğin doğru tanıtılması ve hak ettiği yeri bulması için önderlik etmektedir. Buraya kadar dışarıdan bakıldığında görünenin ardında tüm bu anlatılanların arkasında koca bir emek , kendimi aşma çabası, kendime ve bütüne faydalı olma gayreti var. Geçenlerde oturup tek tek maddeledim; 16 farklı iş alanında çalışmışım ve aslında hepsi birbirini beslemiş ve her çalıştığım an’ı şölen gibi yaşamaya çalışmışım zira gözlemlediğim (en azından kendimde) bir işte insanı motive eden kesinlikle sadece para değil… Değerlerim; yardımseverlik, sevgi, dostluk, aile, eğlence, öğrenmek, öğretmek, macera, keşfetmek, inanç, paylaşmak. Bu doğrultuda üretmeye devam…

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.