ICF Türkiye’ye Nasıl Üye Olurum? Detaylı Bilgi için Tıklayınız
Çalışma Kurulları Başvuru Formu için Tıklayınız

YANINIZDAYIZ ATÖLYELERİ #18 EĞİTİMDE KOÇLUĞUN YERİ

Konu: Yanınızdayız Atölyeleri #18 Eğitimde Koçluğun Yeri

Konuk: Ebrize Çeltikçi – Eğitimci ve Danışman, Bakırköy Çocuk Masası Platformu Başkanı

Format: Zoom Toplantı

Tarih : 20.11.2024

Saat : 20:00 – 22:00

Kontenjan: 500 Kişi. Ücretsiz, herkese açık

Etkinlik Hakkında

Öğretmenler Günü’ne özel olarak hazırladığımız bu atölyede, “Eğitimde Koçluğun Yeri” başlığı altında değerli konuklarımızdan Ebrize Çeltikçi ile birlikte olacağız. Bakırköy Çocuk Masası Platformu Başkanı, eğitimci ve danışman olan Çeltikçi, öğretmenlerin ve eğitim kurumlarının koçluk yaklaşımlarını nasıl kullanabileceğini, bu yöntemlerin eğitimde nasıl bir dönüşüm yaratabileceğini bizlere aktaracak.
Koçluğun eğitimdeki rolünü daha derinlemesine keşfetmek ve öğretmenler için sağladığı faydaları öğrenmek için 20 Kasım’da saat 20:00’de online gerçekleşecek bu buluşmamıza sizleri bekliyoruz.

Ebrize Çeltikçi Hakkında

Aslen eğitimci olan Ebrize Çeltikçi, çocuk hakları alanında 31 yılı aşkın süredir çalışmaktadır. 1993 yılında, Türkiye’nin farklı kesimlerinden 100 temsilci çocuktan oluşan, Birleşmiş Milletler’in akredite ettiği, ülkemizin ve dünyanın ilk çocuk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olan Türkiye Çocuk Zirvesi‘nin kurucusudur.

Organizasyon 2010 yılından bu yana Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği adı ile faaliyetlerine devam etmektedir. Ebrize Çeltikçi, 2016 yılında Bakırköy Belediyesi ve Kaymakamlığı işbirliğiyle Bakırköy Çocuk Masasını, 2017 yılında da Bakırköy Belediyesi Tıp Merkezi- Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek istasyonunu kurmuş ve halen bu kurumların başkanlıklarını yürütmektedir.

Ebrize Çeltikçi ayrıca Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Kurucu üyesi ve Koruncuk Vakfı Mütevellisidir. 2010 yılında yayınlanmış, “Türkiye’de Çocuk ve Hakları Üzerine Tespitler”adlı Kitabı vardır.

Çocuk Hakları alanında, bütüncül korumayı sağlamak üzere, resmi kurumsal, yerel otoriteler ve sivil toplum kuruluşları ile okullar arasında çok yönlü iş birlikleri yapmaktadır. Çalışma alanları arasında çocuğun hak ihlallerini önleyici araştırmalar, destek, gözetim, eğitim, danışmanlık ve koordinasyon çalışmaları, “Korunma tedbiri” alınmış, şiddet, ihmal ve istismara uğramış ve suça sürüklenen çocuklara yönelik destek, sosyo-psikolojik uyum ve rehabilitasyon hizmetleri gibi konular yer almaktadır.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için tanımlama bilgisi (cookie) kullanıyoruz. Sitemizi kullanmaya devam ederek Gizlilik Politikamızı kabul etmiş sayılırsınız.